fbpx
Close

Dynamic Symphonic Band

Tweevoudig nationaal kampioen in superieure afdeling

Verhaalklanken: Ros Beyaerd vs. Gilgamesh

Verhaalklanken: Ros Beyaerd vs. Gilgamesh

Het Ros Beiaardjaar nadert met rasse schreden. Dynamic Symphonic Band wil op 22 februari 2020 in CC Belgica een stevig steentje bijdragen aan de hype. Dat doet het Dendermondse orkest door de Ros Beyaerd Saga van Bart Piqueur op het programma te zetten. Ook muziekliefhebbers van buiten de Denderstad worden verwend met een topwerk als Gilgamesh, de eerste symfonie van Bert Appermont. Naast deze grote verhalen, die als filmische muziekmomenten aan het publiek worden voorgesteld, zet het orkest onder leiding van Geert Baetens ook enkele populaire melodieën op het programma. Zo wordt het ongetwijfeld voor elk wat wils!

Grote verhalen
Verhalen brengen mensen bij elkaar. Het Gilgamesh-epos en de Ros Beiaardsage worden allebei gedragen door een rijke achtergrond, maar hebben ook op muzikaal gebied veel te betekenen. Symfonie nr. 1: Gilgamesh van Bert Appermont is een episch werk met een filmisch karakter, waarin het verhaal van de Sumerische halfgoden Gilgamesh en Enkidu wordt verklankt. In Bart Piqueurs Ros Beyaerd Saga, waarmee hij in 2010 de Prudens Van Duyseprijs won, beleeft de luisteraar een muzikale spektakeltocht doorheen het verhaal dat al jarenlang van generatie op generatie wordt doorgegeven.

Dynamic: duidelijk Dendermonds
Dynamic Symphonic Band voelt zich als Dendermonds orkest verbonden met de gebeurtenissen en evenementen die de stad beroeren. In het vorige Ros Beiaardjaar werden al enkele evenementen van muzikale omkadering voorzien. Zo nam het orkest in maart 2010 deel aan ‘Ons Paard van Kop tot Staart’, een totaalspektakel van de Marnixring Dendermonde. Op 12 mei 2010 voerde Dynamic samen met o.a. accordeonist Tuur Florizoone en andere Dendermondse verenigingen en ensembles de nieuwe compositie Vuerpeirt van Jeroen D’hoe uit op de Grote Markt van Dendermonde.

Zin in 2020
Uiteraard zal Ons Peirt heel wat aandacht naar zich toe trekken in 2020. Dynamic trekt die feestelijkheden graag mee op gang door op 5 januari de officiële inhuldiging van de Vier Heemskinderen van klanken te voorzien tijdens de traditionele nieuwjaarsreceptie. Met de Ros Beyaerd Saga als onderdeel van een gevarieerd programma vindt het orkest op 22 februari ook een eigen plekje in de drukke voorjaarskalender van de stad. Tot slot werd ook al bekend dat Dynamic op 21 juli voor de 20ste keer present mag tekenen op het Sint-Baafsplein tijdens de Gentse Feesten. Genoeg om naar uit te kijken, dus!

Praktisch
Dynamic Symphonic Band op zaterdag 22 februari 2020 om 20u in CC Belgica, Dendermonde.
Bestel hier je .

Close