fbpx
Close

Dynamic Symphonic Band

Tweevoudig nationaal kampioen in superieure afdeling

Belgica in de ban van de ring

Belgica in de ban van de ring

‘Een geluid dat diep in zijn hart verzonk.’ Met die woorden sloot verteller Dirk Abbeloos de indrukwekkende uitvoering van Johan De Meij’s eerste symfonie The Lord Of The Rings door Dynamic Symphonic Band af. Terwijl de laatste tonen weerklonken, hielden de luisteraars de adem in. Je kon een speld horen vallen in Cultuurcentrum Belgica, dat een talrijk opgekomen publiek mocht verwelkomen.

Totaalspektakel Libertadores

Op zaterdag 14 oktober 2017 nam het Dendermondse orkest plaats op het podium van het plaatselijke cultuurhuis. In het eerste deel overtuigden dirigent Geert Baetens en zijn 70 muzikanten met knappe composities. Daarbij viel vooral Libertadores van Oscar Navarro in de smaak. Het totaalspektakel met klappende, zingende en wiegende muzikanten, staande hoornisten en op het voorplan tredende trommelaars stuurde de aanwezigen met open mond de pauze in.

“Wat een avond! Schitterende muziek, topuitvoering. Niet alleen ‘Lord Of The Rings’ was indrukwekkend: Banja Luka was verpletterend, solist Sven Wuytack top, Wind Racers heel knap.
Minpunt? De uitvoering is eenmalig. Onmogelijk om er nog eens van te genieten.”

Eerder had solist Sven Wuytack al verbijsterd met zijn virtuoze uitvoering van Gordon Langfords Rhapsody For Trombone. Van de hoogste toon tot de diepste basklank: Sven bracht de rapsodie zonder uitschuivers, wat hem een enthousiast applaus opleverde. Daarop volgde het werk Banja Luka van Jan de Haan: een sterk staaltje oorlogsmuziek, waarbij het strijdgewoel werd versterkt door een loeiende sirene. Aan inleving was er geen gebrek. Lijden, pijn en tristesse kwamen akelig dichtbij.

Tocht naar Midden-Aarde in Lord Of The Rings

Na de pauze namen Dynamic, Geert Baetens en Dirk Abbeloos het publiek mee op hun tocht naar Midden-Aarde. De avonturen van Frodo, Gandalf en Gollum begeesterden jong en oud. Gandalfs paard Shadowfax galoppeerde door de gangpaden, het gevecht tussen de grijze tovenaar en de monsterlijke Balrog kluisterde menigeen aan het puntje van de stoel en iedereen hield even het hart vast toen Gollum in de vuurzee tuimelde na een woelige worsteling om de ring. Tolkiens ijzersterke verhaal, De Meij’s knappe compositie, Abbeloos’ verbeeldende vertelling en Dynamics uitmuntende uitvoering: alles paste perfect in elkaar.

“Een fantastische avond in Dendermonde … met Dynamic Symphonic Band”

De enthousiaste reacties spraken voor zich: verschillende stemmen noemden dit andermaal het beste Dynamic-concert dat ze hadden meegemaakt, anderen loofden de afwisseling uit het eerste deel en nieuwe luisteraars verklaarden zich gewonnen voor de unieke aanpak van het orkest. Hoewel de dirigent en verschillende muzikanten individueel bejubeld werden, is en blijft de collectieve prestatie toch het belangrijkste. Deze groep speelt op topniveau en amuseert zich zichtbaar én hoorbaar.

“Het was ZALIG en BETOVEREND MOOI om naar te luisteren.”

Op naar een veelbelovend 2018

Dynamic Symphonic Band trekt zich nu weer terug in het repetitielokaal. Nog nagenietend van een zalig concert bereiden zij zich alweer voor op de projecten die voor 2018 op stapel liggen: een veelbelovend voorjaarsconcert (blokkeer alvast zondag 25 februari in jullie agenda!), een nieuwe passage op de Gentse Feesten in de zomer en een groot project in het najaar. Dynamic blijft in beweging en hoopt iedereen binnenkort weer te mogen verwelkomen. Tot dan!

Close