fbpx
Close

Dynamic Symphonic Band

Tweevoudig nationaal kampioen in superieure afdeling

Musical Moments | Het Programma

Musical Moments | Het Programma

Dynamic Symhonic Band brengt op zondag 25 februari Musical Moments met Deborah De Ridder en Hans Peter Janssens. Met deze twee musicalsterren komen Broadway en West End voor één dag naar Dendermonde.

Saga Candida van Bert Appermont

Terwijl Deborah De Ridder en Hans Peter Janssens nog even hun stemmen opwarmen, brengt Dynamic het veelzijdige ‘Saga Candida’ van Bert Appermont waarmee het orkest ook zijn eigen veelzijdigheid in de verf zet vooraleer verder te gaan in een begeleidende rol.

Saga Candida is geen musicalwerk in de strikte zin van het woord, maar is wel gebaseerd op de melodieën uit de musical ‘Zaad van Satan’. Appermont voegde vocale elementen en indrukwekkende solo’s toe om deze sage uniek te maken. In dit concertwerk hoor je het verhaal achter Saga Candida, wat letterlijk “Heks die geen straf verdient” betekent.

In zeven delen wordt een middeleeuwse heksenvervolging weergegeven. Op de website van Bert Appermont lezen we het volgende: “Na een sfeervolle opening (1) wordt een wijze kruidenvrouw door haar dorpsgenoten beschuldigd van hekserij (2). Verscheurd door gevoelens van onschuld en machteloosheid (3), provoceert ze in een zwak moment iedereen door een sensuele tango te dansen (4). Haar omgeving stelt zich voor dat ze deelneemt aan een heuse heksensabbat, waarin ze heult met de duivel (5). Ze wordt ter dood veroordeeld en sterft op de brandstapel (6), bevrijd van alles wat men haar heeft aangedaan (7). Zal het kwade in de mens ooit verdwijnen?”

De muzikanten halen doorheen het werk hun beste gregoriaanse zangkunsten naar boven. “Miserere”, klinkt het: als een soort leidmotief wordt de gruwel van de mens aangeklaagd. Let toch vooral op de meeslepende melodievoering, die een enorme rijkdom en diversiteit aan sferen en emoties creëert.

Miss Saigon

Van de middeleeuwen naar het Vietnam van 1960. Tijdens dit symfonische portret brengt het orkest enkele bekende melodieën van de musical ‘Miss Saigon’.

Na de krachtige opening herken je al snel het bekende “The movie in my mind”, hieronder gebracht door de originele cast met Lea Salonga als Kim en Isay Alvarez als Gigi.

Het verhaal is gebaseerd op de opera “Madame Butterfly” van Puccini. Enkele Amerikaanse soldaten, onder wie de hoofdfiguur Chris, hebben het naar hun zin in een prostitutiebuurt in Vietnam. Chris leert Kim kennen, een meisje dat er net werkt. Ze worden verliefd, maar verliezen elkaar uit het oog tijdens de evacuatie uit Vietnam. Jaren gaan voorbij, Kim is intussen bevallen van een kind van Chris en ze wacht nog steeds hoopvol op zijn terugkeer. Chris is echter al enkele jaren getrouwd met een Amerikaanse vrouw. Wanneer hij alsnog naar Bangkok gaat om Kim te zoeken, komt zij erachter dat hij getrouwd is en ze probeert tevergeefs haar kind aan Chris af te staan, in de hoop dat hij een betere toekomst zal hebben in Amerika. Uiteindelijk schiet ze zichzelf dood, vasthoudend aan de hoop dat haar kind veilig is.

Deborah De Ridder neemt enkele korte fragmenten voor haar rekening.

De soliste blijft on stage en brengt “Don’t cry for me Argentina” uit Evita, “Don’t rain in my parade” uit Funny Girl, “I dreamed a dream” uit Les Misérables en “Buenos Aires” uit Evita.

Daarna brengt Hans Peter Janssens “Ontembare begeerte” uit Dans der Vampieren, “Bring him home” uit Les Misérables, “The music of the night” uit The Phantom of the Opera en “The impossible dream” uit ‘De man van La Mancha’.

Hierna brengen ze samen enkele duetten uit Dans Der Vampieren, Jekyll and Hyde en Moulin Rouge.

Uw zondag wordt met andere woorden rijk gevuld: van de authentieke orkestsound waar Dynamic Symphonic Band garant voor staat, over het glasheldere stemgeluid van Deborah De Ridder tot de imposante melodieën die Hans Peter Janssens uit zijn klankkast tovert. U praat er ongetwijfeld nog een hele week over na, al moet u wel nog iets meer dan een maand wachten om ervan te kunnen genieten.

En ja hoor: er zijn nog enkele kaarten!

Tickets

Close