fbpx
Close

Dynamic Symphonic Band

Tweevoudig nationaal kampioen in superieure afdeling

Griezelen met Ghost Train

Griezelen met Ghost Train

Dynamic Symphonic Band brengt op 16 februari 2019 een indrukwekkend programma naar CC Belgica

Ghost Train … Het zou de titel van een oude griezelfilm kunnen zijn. U weet wel, zo één met kartonnen decors, liters vals bloed en acteerprestaties van de onderste plank. Wie ons affichebeeld ziet zou op dat spoor gebracht kunnen worden. Toch mikt Dynamic Symphonic Band met het naderende concert niet meteen op een B-filmervaring. In plaats daarvan wordt het topwerk ‘Ghost Train’ uitgevoerd. De behekste trein wordt op zaterdag 16 februari om 20u in station CC Belgica te Dendermonde verwacht!

Ghost Train in de zaal

Dynamic Symphonic Band vertolkte ‘Ghost Train’, het spectaculaire werk van de Amerikaanse hedendaagse componist Eric Whitacre, al eens in 2012. Toen gooide het orkest er hoge ogen mee op de finalewedstrijd voor orkesten uit hogere afdelingen van Vlamo. In het Lemmensinstituut behaalde Dynamic toen grootste onderscheiding met felicitaties van de jury in superieure afdeling, onder andere dankzij een fenomenale uitvoering van het eerdergenoemde werk. Ook dit jaar trekt Dynamic ermee naar het wedstrijdfront. U kunt met andere woorden meegenieten van een voorbereidingsproces op niveau! Het orkest streeft er alvast naar om net als toen ‘de trein in de zaal te laten stomen’, zoals toen gezegd werd door het publiek.

Heerlijke hersenspinsels

Naast het hoofdwerk van de avond staan er nog heel wat heerlijke hersenspinsels op het programma. U weet wel, zoals in die oude griezelfilms … Zo komt The Phantom of the Opera spoken op het podium van het Dendermondse cultuurhuis. Ook filmmuziek mag niet ontbreken, dus zal er ook werk van John Williams te horen zijn. Na de helse rit met Whitacres spooktrein wordt de muzikale topavond afgesloten met een koppel dat tot de verbeelding spreekt. In het werk ‘Godess of Fire’ wordt de Hawaiiaanse vulkaangodin Pele aanbeden. Met ‘Lord Tullamore’ van Carl Wittrock brengt Dynamic ten slotte een moderne klassieker uit het repertoire.

Musicals in het najaar

Wie net als in 2018 in het voorjaar een musicalconcert verwachtte van Dynamic zal dus nog even geduld moeten koesteren. Deborah De Ridder en Hans Peter Janssens, de twee grootheden uit de musicalwereld, maken hun opwachting immers pas in het najaar. Kruis zeker en vast 19 oktober al aan in uw agenda, want de tickets voor Musical Moments 2 dreigen net als vorig jaar vlot de deur uit te vliegen!

ghost-train

Praktisch

Voorjaarsconcert ‘Ghost Train’ – Dynamic Symphonic Band

  • zaterdag 16 februari 2019 om 20u
  • Cultuurcentrum Belgica, Kerkstraat 24, 9200 Dendermonde
  • €12 vvk / €14 adk / – 12 jaar gratis

Tickets via https://dynamicsymphonicband.be/tickets-ghost-train/

Close