fbpx
Close

Dynamic Symphonic Band

Tweevoudig nationaal kampioen in superieure afdeling

Deborah De Ridder en Hans Peter Janssens pakken CC Belgica in

Deborah De Ridder en Hans Peter Janssens pakken CC Belgica in

Samen met het Dendermondse orkest Dynamic Symphonic Band pakten musicalsterren Deborah De Ridder en Hans Peter Janssens op zaterdagavond 19 oktober het publiek van CC Belgica in. Bekende en minder bekende melodieën uit verschillende musicals wisselden elkaar af, zodat zangers en muzikanten hun veelzijdigheid keer op keer konden tonen. Het enthousiaste publiek zag dat het goed was en beloonde de artiesten dan ook met een staande ovatie.

Meer dan Maria
Moet ze nog voorgesteld worden? Deborah De Ridder blijft in het collectieve geheugen gegrift staan als winnares van het VTM-programma Op zoek naar Maria. Hierdoor versierde ze de hoofdrol in The Sound of Music. Dat is intussen al 10 jaar geleden en in de tussentijd heeft Deborah niet stilgezeten. Ze speelde verschillende rollen in grote musicalproducties, zoals Eliza Doolittle in My Fair Lady en Evita Perón in de Franstalige wereldpremière van Evita, verleende haar stem aan films als Frozen en The Golden Compass en speelde ook gastrollen in Vlaamse fictiereeksen zoals Wittekerke en Familie. Een grote naam met heel wat ervaring dus, wat ook bleek toen ze met Dynamic nummers als “Don’t Rain on my Parade” uit Funny Girl en “Never Enough” uit The Greatest Showman bracht.

Weg van het West End
Jezelf musicalkenner of -liefhebber noemen en de naam Hans Peter Janssens niet kennen, dat is een duidelijke tegenstrijdigheid. Hij verwierf immers wereldfaam toen hij tussen 2000 en 2010 in het Londense West End de rollen van Jean Valjean en Javert speelde in de beroemde musical Les Misérables. Ook in voorstellingen dichter bij huis tekent hij steevast voor prachtige uitvoeringen: Phantom in Phantom of the Opera, Graaf von Krolock in Dans der Vampieren en Sweeney Todd in de gelijknamige musical zijn slechts enkele voorbeelden. Hans Peter betoverde in Dendermonde eenieder die weg is van de muziek van het West End met “Stars” uit Les Misérables, maar ook met “I Got Plenty O’Nothing” uit Porgy & Bess.

Duetten uit de duizend
Om de talenten van deze twee kleppers niet onbenut te laten, selecteerde dirigent Geert Baetens enkele prachtige duetten. Met “Boote in der Nacht” uit de minder bekende musical Elisabeth toonden Deborah en Hans Peter dat ze ook in het Duits de gevoelige snaar weten te beroeren. In “Dangerous Game” uit Jeckyll & Hyde was de spanning te snijden en een absoluut hoogtepunt werd bereikt in het nummer “Come What May” uit Moulin Rouge. Toen het publiek met een staande ovatie duidelijk maakte dat ze zonder bisnummer niet tevreden huiswaarts zouden keren, voegden beide sterren er nog “Totale Duisternis” uit Dans der Vampieren aan toe.

Op naar 2020
Dynamic Symphonic Band kan terugkijken op een geslaagd concert en bevestigt hiermee ook een stevige reputatie in de uitvoering van musicalmuziek. Vooruitkijken doet het Dendermondse orkest door zich voor te bereiden op 5 januari, wanneer het de nieuwjaarsreceptie van de stad met de aanstelling van de Vier Heemskinderen mag opluisteren. Op 22 februari staat er dan weer een rijk gevarieerd voorjaarsconcert op het programma. Voldoende om naar uit te kijken, dus!

Close