fbpx
Close

Dynamic Symphonic Band

Tweevoudig nationaal kampioen in superieure afdeling

Onthullingen in december

Onthullingen in december

Ons werkjaar zit erop: alle concerten zijn achter de rug, de activiteiten zitten erop en er resten ons nog maar een paar repetities. Toch hoeft niemand de schouders te laten hangen of een traantje te laten. Er staat immers heel wat op het programma voor 2018. Dat Dynamic weer heel wat verrassingen in petto heeft voor het publiek, maar ook voor muzikanten, medewerkers en sympathisanten bleek uit de presentatie die na de repetitie van 9 december aan de aanwezigen werd voorgesteld.

Hieronder vind je een samenvatting van de onthullingen, zodat je meteen mee bent!


Geert zette de plannen voor 2018 uiteen.

Voorjaarsconcert: ‘Musical Moments’

Op 25 februari 2018 is het weer aan ons om Cultuurcentrum Belgica te veroveren. We brengen een van onze specialiteiten naar de Dendermondse cultuurtempel, namelijk het betere musicalwerk. Op het concert, dat voor de gelegenheid de titel ‘Musical Moments’ meekreeg, worden we vergezeld door twee heuse kleppers uit het wereldje, namelijk Deborah De Ridder en Hans Peter Janssens. Hun biografieën vind je door op hun namen te klikken, maar een ding is zeker: ze brengen West End en Broadway naar Dendermonde!

Zomer: Gentse Feesten & Stuifbolfestival Meerdonk

Na het concert van 25 februari volgt de zomer met een traditionele passage op de Gentse Feesten in juli. Jaar na jaar stijgt de appreciatie van wat we op het Sint-Baafsplein brengen, wat telkens weer motiveert om terug te keren. Een extra motivatie om er dit jaar een knappe editie van te maken is het feit dat we in december 2017 afscheid namen van onze vaste presentator. We zullen Joris gedenken met een optreden zoals die waar hij zelf telkens lovend over was.

Waar we in juli een traditie bevestigen, doorbreken we de gewoonte om in augustus de repetitieactiviteit even stil te leggen. Dynamic werd namelijk gevraagd om te concerteren tijdens het gerenommeerde Stuifbolfestival in Meerdonk. Ondanks de locatie (het festival vindt plaats in een tent) heeft het evenement een stevige reputatie binnen de hafabra-wereld. Reden te meer om een prestatie op niveau neer te zetten en het Stuifbolfestival als uithangbord te gebruiken.

Selectie Vlamo Award – Muziektheater

Dat Dynamic niet stilzit wat grote projecten betreft, zoveel zal in oktober 2018 bewezen worden. Met het stelselmatig aangekondigde ‘muziektheater over hoop’ wil Dynamic een stem laten horen in het hele WOI-gebeuren. Het gloednieuwe project met een authentieke muziek en een vers geschreven verhaal zal in oktober 2018 uitgevoerd worden in de Sint-Jozef-Arbeiderkerk van ’t Keur. Dynamic Symphonic Band zal vergezeld worden door twee koren, namelijk Viva Voce en de Sint-Jozefcantorij. Daarnaast zullen er twee acteurs en twee hoofdrolspelers – die ook een zangpartij voor hun rekening zullen nemen – op de scène te zien zijn.

De professioneel ogende presentatie die een selectie voor de Vlamo Award opleverde.

Met het gloednieuwe verhaal, de fonkelnieuwe muziek en de goede voorbereiding van dit project trok een delegatie van Dynamic halfweg november naar de jury van de Vlamo Award om hen te overtuigen van de sterkte van dit muziektheater. Dat hun missie geslaagd is, blijkt uit het goede nieuws dat onze delegatie een weekje later mocht ontvangen. De selectie voor de award was binnen en de €2.000 die daaraan gekoppeld zijn mochten tot het startbudget gerekend worden. Als we de award uiteindelijk echt in de wacht zouden kunnen slepen, dan zou dat bedrag nog aanzienlijk kunnen groeien. Daarnaast zou het natuurlijk ook een enorme erkenning betekenen voor de intensieve voorbereiding, het veelbelovende project en de prestaties van iedereen in en rond ons orkest. Na de repetitie van 9 december werd de presentatie herhaald voor de aanwezige muzikanten, koorleden en medewerkers. Zo werden zij al van de grote lijnen op de hoogte gebracht.


Ilse en Leen herhaalden hun presentatie over het muziektheater van 2018.

De hele promocampagne drijft op mysterie: we kunnen voorlopig dus jammer genoeg niet meer informatie prijsgeven. Daarvoor plannen we op 15 maart een persconferentie, waarop we alle registers zullen opentrekken. Ook de acteurs en zangers die op 14 januari via audities zullen worden geselecteerd, kunnen op dat moment al een deel van hun kunnen tonen. Een datum om naar uit te kijken, dus! Als er toch al tipjes van de sluier worden opgelicht, dan vind je die updates zoals steeds op deze website. Spannend!

Sponsorzoektocht

Het startbudget dat we al in de wacht sleepten is natuurlijk niet voldoende om een dergelijk project te ondersteunen. We zijn dus intensief op zoek naar sponsors. Iedere stuiver is welkom, dus rekenen we ook op jullie inbreng. Een situatie waarbij iedereen een sponsor aanbrengt zorgt er mogelijk voor dat we alle nodige inkomsten bijeen kunnen harken. Een sponsorformulier waarmee je naar potentiële kandidaten kunt trekken is beschikbaar!

Geef met andere woorden alle ideeën door, hoe gek je ze zelf ook vindt!

Helpende handen blijven welkom!

Tot slot is het ook vanzelfsprekend dat een dergelijk project niet uitgevoerd kan worden zonder technische en praktische ondersteuning. De begeleiding van de koren en de orkestleden, het onthaal van het publiek, de bemanning van de bar: het zijn allemaal taken waar we helpende handen voor nodig hebben.

Naast deze logische en bekende taken op de uitvoeringsdagen zelf zoekt Dynamic ook nog naar vrijwilligers die in groten getale ons drukwerk willen verspreiden. Dit project moet immers bijzonder hard gepromoot worden. In tegenstelling tot twee jaar geleden kunnen we deze keer namelijk niet rekenen op de naamsbekendheid van Carmina Burana.

Samen zorgen we ervoor dat we er ook deze keer een voldaan gevoel aan overhouden!

Close