fbpx
Close

Dynamic Symphonic Band

Tweevoudig nationaal kampioen in superieure afdeling

Dynamic Symphonic Band is een Dendermonds harmonieorkest, geklasseerd in superieure afdeling. Doorheen de jaren bouwde het orkest een indrukwekkend palmares op en verbaasde keer op keer dankzij een kwalitatieve veelzijdigheid. Muzikanten, dirigent, medewerkers en bestuur blijven bouwen aan een dynamische toekomst die smaakt naar nóg.

Dynamic blijft bezig
Dynamic heeft niet stilgezeten sinds de oprichting op 14 februari 1982. Het orkest is jong van geest, blijft bezig en gaat steeds op zoek naar nieuwe uitdagingen. Al meer dan 25 jaar geeft dirigent Geert Baetens de nodige muzikale impulsen. Onder zijn leiding speelde het orkest al een indrukwekkend palmares bijeen. Zo werd Dynamic in 2013 vicewereldkampioen op het WMC Kerkrade in Harmony Second Division. Zo blijft het Dendermondse orkest ook goed bezig!

Repeteren op hoog niveau
Een ambitieus orkest legt de lat hoog, zowel voor de volledige groep als voor iedere individuele muzikant. Regelmatige aanwezigheid op repetities is dan ook een na te streven ideaal. Wat krijgt een Dynamic-muzikant daarvoor in de plaats? Heel wat:

  • boeiende werken op de pupiter;
  • een gezonde mix tussen concentratie en gemoedelijkheid;
  • interessante tips van dirigent en medemuzikanten en
  • gezellige momenten na de repetitie.


Muziekweekend
Een jaarlijkse traditie is het muziekweekend. Wat houdt dit in? In de aanloop naar het jaarconcert in het najaar slaat Dynamic de vleugels uit op een volledig weekend op verplaatsing te musiceren. Ook daar wordt een hoge aanwezigheidsgraad nagestreefd, omdat er steeds stevig gerepeteerd wordt, maar ook omdat een muziekweekend gewoon goed is voor de groepssfeer! Fijne activiteiten, lekker eten en drinken en ontspannende avondmomenten zorgen ervoor dat de boog niet altijd gespannen hoeft te staan.

Concerten en grote projecten
Dynamic-muzikant ben je natuurlijk niet alleen voor de repetities. Tijdens concerten wil het orkest tonen wat het waard is, door de muziekliefhebber te verbazen en het volledige publiek te begeesteren. Wanneer kan dat publiek Dynamic dan beluisteren? Vaak genoeg: het orkest laat immers verschillende keren per jaar van zich horen. Op diverse manieren bieden dirigent en muzikanten voor elk wat wils:

  • werken op hoog niveau komen in het najaar aan bod tijdens het jaarconcert;
  • meezingers, promsmuziek en klassiekers laat Dynamic los op het publiek van vzw Onder De Draak op de Gentse Feesten;
  • bekende melodieën uit de musical- en filmwereld luiden het voorjaar in en
  • solowerken, gastoptredens en composities met net dat tikje meer: daar is altijd plaats voor!

Naast de jaarlijks terugkerende concerten organiseert Dynamic ook regelmatig grotere projecten. In 2016 trok het orkest bijvoorbeeld drie volle zalen met memorabele uitvoeringen van Carmina Burana. Voor dergelijke projecten werkt Dynamic graag samen met koren en andere verenigingen uit de omgeving. Ook topsolisten zijn dan steeds van de partij!

Dynamic is er ook voor jou!
Ben je geïnteresseerd en gemotiveerd om als muzikant bij Dynamic aan te sluiten? Laat ons dan weten dat je wil meespelen.

Wil je Dynamic op jouw evenement? Laat je de klanken van het orkest graag los op jouw publiek? Heb je vragen over beschikbaarheid, repertoire of nog iets anders? Stuur dan gauw een mail naar info@dynamicsymphonicband.be. We nemen zo snel mogelijk contact met je op!

Close