fbpx
Close

Dynamic Symphonic Band

Tweevoudig nationaal kampioen in superieure afdeling

Anna – een terugblik

Anna – een terugblik

Het einde van het jaar 2018 is het ideale moment om terug te blikken op een stevig gevuld werkjaar van Dynamic Symphonic Band. Heel wat concerten en voorbereidende activiteiten, maar vooral het langverwachte muziektheater over hoop. Hoog tijd om een blik in de achteruitkijkspiegel te werpen!

Aangename aanloop

Met zomerse passages langs het Stuifbolfestival in Meerdonk en het straattheaterfestival Boulevart in Dendermonde kondigde Dynamic het grootse project aan dat in het najaar op het programma stond. Beide concerten werden bijzonder gesmaakt door het aanwezige publiek en deed menig luisteraar watertanden om meer te horen van het Dendermondse orkest. Wie nog meer te weten wou komen over ‘Anna’, die kon terecht op de persconferentie in het stadhuis, waar ook burgemeester Piet Buyse toelichting gaf bij het lijden van Dendermonde tijdens en na de Eerste Wereldoorlog.

Muziekweekend

Muzikanten, dirigent Geert Baetens, auteur Yves Bondue en componist Hans Vercauteren gingen naar Oostende om er tijdens een geslaagd muziekweekend te beleven. De solisten Kimberly Baetens, Madelief Schram, Leander Moens en Sam Dams waren ook aanwezig. Zij gaven vorm aan de zang- en acteerscènes die zij voor hun rekening zouden nemen. Na heel wat intensieve uurtjes vol repetitieplezier kregen alle aanwezigen een beeld van hoe het muziektheater er zou gaan uitzien.

Geslaagde uitvoeringen

Op 19, 20 en 21 oktober was het dan zover. De Sint-Jozef-Arbeiderkerk van wijk Keur in Dendermonde was voor de gelegenheid omgebouwd tot concertzaal. Een sterk staaltje herbestemming, als u het ons vraagt! Twee avonden en een namiddag op rij kon een talrijk opgekomen publiek genieten van een indrukwekkende voorstelling die het beste van het orkest, van de solisten, van de acteurs en van alle koorleden van de Sint-Jozefscantorij en Viva Voce vergde. Er werd uitgebreid gereageerd, met onder andere felicitaties van de aanwezige hoogwaardigheidbekleders, pluimen voor alle deelnemende uitvoerders en lovende woorden voor het totaalplaatje dat op de planken werd gebracht.

Een dergelijk project vraagt veel inzet, moed en creatief inzicht. Om dit vrijwel uitsluitend met eigen mensen uit te kunnen werken was dan ook een verdienste die niet onopgemerkt bleef. De schouderklopjes die daarover werden gegeven, zorgden ervoor dat Dynamic veel zin heeft om aan 2019 – een wedstrijdjaar! – te beginnen.

Close