fbpx
Close

Dynamic Symphonic Band

Tweevoudig nationaal kampioen in superieure afdeling

Dynamic swingt – alleen én met Gunther Neefs

Dynamic swingt – alleen én met Gunther Neefs

Op zondag 7 mei nam Dynamic Symphonic Band plaats op het podium van Cultuurcentrum Belgica. De muzikanten en dirigent Geert Baetens hadden slechts één doel voor ogen: (zich) amuseren door muziek te maken. Na de pauze vervoegde Günther Neefs de rangen. Hij droeg vakkundig zijn steentje bij door de zaal op sleeptouw te nemen. Of Dynamic in zijn opzet is geslaagd, dat is een vraag die niet meer gesteld hoefde te worden toen het publiek breed glimlachend – en na twee staande ovaties – de zaal verliet.

Indrukwekkende sound

Bijgestaan door de technische ploeg van CC Belgica werd het podium al in de voormiddag concertklaar gemaakt. Een indrukwekkend arsenaal microfoons en meters kabel werden aangevoerd om het orkest optimaal te versterken. Die ingreep miste zijn effect niet. Ook in het eerste deel werd de zaal namelijk al omvergeblazen door de indrukwekkende sound van de Dendermondse symphonic band. Het openingswerk met melodieën uit de musical Chess viel bijzonder in de smaak en ook de solistische prestatie van Jeroen Callaert, die Viktor’s Tale van John Williams op klarinet vertelde, werd op enthousiast applaus onthaald. In het tweede deel klonk Dynamic – zonder de ambitie om een bigband te imiteren – bigger than big in uitvoeringen van klassiekers als The Lady Is A Tramp en Reet Petite. Ook Günther Neefs en diens entourage waren onder de indruk. Zij spraken over een topuitvoering van hun ‘Back To Swing’-programma.

Nog mooie plannen

Na afloop werden superlatieven niet gespaard: dit was alweer het beste concert van Dynamic geweest, nog nooit was de veelzijdigheid zo duidelijk … Ook luisteraars die voor de eerste keer in het publiek zaten waren overtuigd van de kwaliteit en de muzikaliteit. De mening van de afwezigen werd niet bevraagd, omdat zij per definitie ongelijk hadden. Zij moeten jammer genoeg tot het jaarconcert van 14 oktober wachten vooraleer Dynamic weer in Cultuurcentrum Belgica te horen is. Wie het orkest al vroeger opnieuw wil horen, kan op 18 juli om 19.30u mee komen feesten op het Gentse Sint-Baafsplein.

Close