fbpx
Close

Dynamic Symphonic Band

Tweevoudig nationaal kampioen in superieure afdeling

Dynamic Symphonic Band herdenkt hoopvol met uniek muziektheater ‘Anna’

Dynamic Symphonic Band herdenkt hoopvol met uniek muziektheater ‘Anna’

Het Dendermondse orkest Dynamic Symphonic Band werkte, samen met auteur Yves Bondue en componist Hans Vercauteren, een heus muziektheater uit. Het authentieke project, dat de titel ‘Anna’ kreeg, bestaat uit een gloednieuwe tekst en originele melodieën. De drijvende gedachten achter het unieke muziektheater zijn hoop en wederopbouw, gezien door de ogen van jonge mensen. Daardoor is het een uiterst geschikte bijdrage aan de herdenkingsactiviteiten rond 100 jaar Grote Oorlog. De uitvoeringen vinden plaats op 19, 20 en 21 oktober 2018 in de Sint-Jozef-Arbeiderkerk in wijk het Keur te Dendermonde.

Anna en Edward: jonge hoop

Het begin van de Eerste Wereldoorlog werd in 2014 al op passende wijze herdacht. Overal te lande werden evenementen georganiseerd die de nadruk legden op een gruwelijk begin van een verscheurende strijd die onze streken ingrijpend zou tekenen. In 2018 is er evenwel plaats voor vrede en hoop. Door de ogen van Anna en Edward, twee jonge mensen uit een typisch Vlaamse omgeving, zien we hoe onze contreien het zwaar te verduren kregen in de periode van ’14-’18. Anna en Edward blijven echter niet bij de pakken zitten. Ze koesteren hoop op een betere toekomst en helpen elkaar in de wederopbouw van hun thuis en hun dromen.

Dynamic Symphonic Band

In het culturele leven Oost-Vlaanderen en omstreken is Dynamic Symphonic Band allang geen onbekende meer. Onder leiding van dirigent Geert Baetens gaan de muzikanten al vele jaren geen uitdaging uit de weg. Samen streven ze naar een kwalitatieve veelzijdigheid die op verschillende manieren tot uiting komt. Zo is Dynamic al meer dan 15 jaar een vaste gast op het Sint-Baafsplein tijdens de Gentse Feesten. Met musicalconcerten overdondert het orkest keer op keer een groot publiek. Ook op verschillende wedstrijden wist Dynamic al te overtuigen. Zo werd het orkest uit superieure afdeling in 2013 vicewereldkampioen op het WMC te Kerkrade in Harmony Second Division.

Grote projecten

Om de twee jaar stampt Dynamic een groot project uit de grond. In 2014 overtuigde het orkest met ‘The Queen Symphony’, een groots werk op basis van melodieën van de populaire Britse rockband. Twee jaar later, in 2016, stonden er drie memorabele uitvoeringen van ‘Carmina Burana’ op het programma. Daarmee vulde het orkest tot driemaal toe de Sint-Jozef-Arbeiderkerk in Dendermonde met luister- en kijklustigen die genoten van het imposante spektakel. Het muziektheater ‘Anna’ zal worden uitgevoerd op diezelfde locatie. De voorstellingen vinden plaats op vrijdag 19 en zaterdag 20 oktober 2018, telkens om 20u en op zondag 21 oktober 2018 om 15u.

Dynamic Symphonic Band zal vergezeld worden door twee koren, namelijk Viva Voce uit Dendermonde en de Sint-Jozefcantorij uit Kastel. Verder betreden ook acteurs en solozangers de scène. Auteur Yves Bondue neemt eveneens de rol van verteller voor zijn rekening. Samen brengen zij een rijk verhaal dat versterkt wordt door historische anekdotes en lokale gebeurtenissen. Het veelbelovende project werd daarenboven genomineerd voor de Vlamo Award 2018.

Tickets & info

Voor meer info en reservaties kan iedereen terecht op onze ticketpagina.

Close